Nevezés
Nevezés
Év Termékei 2021
Év Termékei 2021

A magyarok és a védjegyek

A magyarok egyre óvatosabbak a védjegyekkel kapcsolatban, és elsősorban azokban a termékmegjelölésekben hisznek, amelyek számukra hitelesek – derül ki a GfK Hungária alapozó kutatásából, amelyet Az Év Terméke Díj logójának várható fogadtatásáról készített.

 

Az Év Terméke Díj alapozó kutatása arra is rámutat, hogy a fogyasztói felmérésen alapuló védjegyek megelőzik a szakmai ajánlásokon (pl. szaklapok, zsűri által kiosztott) alapuló termékmegjelöléseket, hogy a fogyasztók számára a termék ára és kedveltsége a két legfontosabb vásárlást befolyásoló tényező.
A GfK Hungária online fogyasztói felmérése szerint a termék minősítésére vonatkozó megjelölések vásárlásösztönző hatással bírnak: a színvonalas, minőségi percepciót kapcsolják a termékhez és a minősített termék felé billentik a választást.
Ami a várható hazai fogadtatást illeti, a megkérdezettek nagytöbbsége (80%) nagyon jó vagy jó kezdeményezésnek tartja Az Év Terméke Díjat, amelynek logóját jól felismerhetőnek, más termékektől megkülönböztetőnek és figyelemfelkeltőnek minősítettek. A válaszadók többségének tetszik a védjegy, aminek az informativitás a legfőbb erénye a racionális tényezők közül.