Nevezés
Nevezés
Év Termékei 2021
Év Termékei 2021

Átadták Az Év Terméke díjakat

Átadták Az Év Terméke elismeréseket kedden, a magyar fogyasztók 23 kategóriában értékelték a termékeket, és először díjaztak háztartási gép kategóriában.

A díjazott termékeket a fogyasztók döntését elemző GfK Hungária reprezentatív, 2000 fős kutatása alapján választották ki. Az innovatív termékeket egy szakmai zsűri pontozta, majd a fogyasztók értékelték kategóriánként.

A Product of the Year, vagyis az Év Terméke Díj világszerte ismert innovációs termékdíjazási rendszer.

A termékminősítési programba a gyártók és forgalmazók jelölhetik termékeiket és szolgáltatásaikat. A díjra azokat a háztartási cikkeket, élelmiszeripari és testápolással kapcsolatos termékeket, vény nélküli gyógyszereket, valamint szolgáltatásokat lehetett nevezni, melyek az újszerűséget és az innovatív megoldásokat képviselik – legyen szó akár csomagolásról, hatóanyagról, kiszerelésről.

A GfK Hungária külön felmérésben vizsgálta a korábban díjazott termékek forgalmának alakulását. A felmérés kimutatta, hogy azok a nyertesek, akik tudatosan gondozták márkájukat, egyértelmű forgalomnövekedést értek el a logó használatának segítségével.

A GfK Hungária Piackutató Háztartáspanel felmérés eredménye szerint az Év Terméke Díj nyertesei közül a két legaktívabb márka értékesítési volumene átlagosan 20-30 százalékkal, vásárlói hatóköre átlagosan 10 százalék feletti mértékben nőtt.

Az Év Terméke Díj 2016-ot elnyert termékek palettáján található bőrápolási cikktől kezdve energiaitalon és étrendkiegészítőn, favédő lazúron és fagyasztott élelmiszeren keresztül, sajt és talpbetét is.