Nevezés
Nevezés
Év Termékei 2021
Év Termékei 2021

Ciderautomaták országszerte

Formabontó kampányba kezd Magyarország legtrendibb cidere: óriási ciderautomatákat helyez el országszerte a természetesség és a minőség tudatosítása érdekében. A Strongbow minden palackja, a hazai ciderek közül egyedüliként 50%-ban tartalmaz gyümölcsöt. Habár 30 különböző cidermárkával találkozhatunk a hazai boltok polcain, és ez a szegmens hazánkban évről évre egyre népszerűbb, a fogyasztók keveset tudnak a minőségi almaborról.

A Magyarországon kapható almaborok legtöbbje alacsony gyümölcs- és alkoholtartalommal, viszont magas cukortartalommal rendelkezik, szemben az 5% alkoholtartalmú Strongbow-val, amelynek minden üvege egy egész zamatos alma levét tartalmazza. Ennek hangsúlyozására a márka Budapesten és a Balaton mellett 10 helyszínen Strongbow cider-automatákat telepít, amelyek egy alma bedobásáért egy Strongbow-val ajándékozzák meg a nagykorú érdeklődőket. Amíg az ital elkészül, animáción kísérhetik figyelemmel a ciderkészítés fázisait a begyűjtéstől, a préselésen, erjesztésen, ízesítésen át egészen a palackozásig.

Az automata működtetéséhez szükséges almákat a Strongbow biztosítja, és reményeik szerint az aktivitásnak köszönhetően több mint tízezer ember* ismeri majd meg a ciderkészítés rejtelmeit. A márka célja, hogy a nyár végére a fogyasztók különbséget tehessenek a minőségi és a kommersz ciderek között, tudatosan választva a természetes hozzávalókból készült változatokat.

A ciderautomatával augusztus folyamán az alábbi helyszíneken biztosan találkozhatunk: Gozsdu udvar, Akvárium Klub, Balatonfüred, Siófok

Mi a cider?
A cider egy hagyományosan almából erjesztett ital, 1,2 – 8,5 %-os alkoholtartalommal. Általában kifejezetten cider almából készül, ez adja karakteresen fanyar, gyümölcsös ízét. Az összetevők között gyakran találunk zöldalmát, de cider készülhet körtéből és barackból is. A variációk számának csak a ciderfőzők fantáziája szab határt, hiszen egyre több izgalmas ízzel találkozhat a fogyasztó, a déligyümölcsös változatoktól kezdve az egzotikus fűszeres kiadású ciderekig. Az ital szülőhazája Anglia középső, déli és nyugati részei, de évszázadok óta főzik és fogyasztják a Bretagne vidékén, Normandiában, Baszkföldön, Galíciában és Asztúriában, valamint a német Rajna-menti területeken.

 

 

Forrás: trademagazin.hu